WSZECHNICA UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH – PIERWSZE SPOTKANIE

WSZECHNICA UMIEJĘTNOŚCI KULINARNYCH – PIERWSZE SPOTKANIE

Inauguracja spotkań Wszechnicy Umiejętności Kulinarnych w Folwarku Badowo Kłody.


data rozpoczęcia: 28 Marzec 2014
data zakończenia: 30 Marzec 2014
godz.: cały weekend (2 noclegi)
adres: Folwark Badowo ul. Piekarska 31
miasto: Badów Górrny
województwo: mazowieckie
wstęp: 1199 zł

Opis wydarzenia:

Inauguracja spotkań Wszechnicy Umiejętności  Kulinarnych w Folwarku Badowo Kłody.

W programie:
Artur Moroz,
właściciel i szef kuchni restauracji „Bulaj” w Sopocie, promotor regionalnych produktów, zademonstruje w ramach kuchennych warsztatów uroki polskiej kuchni postnej, opartej o produkty tradycyjnie dostępne w czasie przed wiosennym przebudzeniem przyrody. Nauczy też od podstaw obróbki tuszy jagnięcej i sposobów wędzenia ryb.
Maryla Musidłowska, stylistka, scenografka, dziennikarka, współautorka wielu telewizyjnych programów kulinarnych, pokaże jak zaaranżować przestrzeń ucztowania, jak przygotować sesję fotograficzną, a także poprowadzi ćwiczenia z projektowania.
Dr. Jarosław Pająkowski,
dyrektor nadwiślańskich parków krajobrazowych, twórca Festiwalu Smaku w Grucznie i członek zarządu Slow Food Polska, opowie o wskrzeszaniu tradycji sadów przydomowych, reaktywowaniu rodzimych odmian owoców i przywracaniu tradycyjnych metod przetwórstwa.

Gospodarzami spotkania są promotorka regionalnych smaków Monika Kucia, dyrektor programowy VMI Szkoły Kulinarnej, pierwszej polskiej uczelni kształcącej kucharzy i restauratorów, oraz krytyk kulinarny Piotr Bikont, który poprowadzi też zajęcia poświęcone kulturze biesiadowania, literaturze kuchennej i estetyce kulinarnych blogów.
Dojazd własny, start w piątek o 19:00
Wpłat należy dokonywać na konto:
Siała Baba Mak
25 1140 2017 0000 4602 1299 3833
Tytułem: imię, nazwisko, Wszechnica 28-30 marca 2014
W celu rezerwacji należy wysłać e-maila na adres: wszechnica@sialababamak.pl.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInDiggRedditPinterestEmail