Azja według Luizy trisno

Luiza Trisno jest niekwestionowaną mistrzynią kuchni azjatyckiej. W Comfort Food Studio zdradzi kilka swoich kulinarnych sekretów. Przyjdź gotować,a przekonasz się, że to całkiem przyjemne zajęcie

MENU
Wegańskie kimchi
Kaczka w ponzu
Marynowane skrzydełka z kurczaka z ryżem kokosowym
Stir fry z azjatyckich grzybów i liści
Kaja – mus z kokosa i żółtek

Azja wg. Luizy
Azja wg. Luizy

Prowadząca:
Luiza Trisno – Szefowa kuchni i właścicielka restauracji-konceptów: Slavika, Ramen Girl oraz wine baru win naturalnych The Pope and The Pig, Yellow Dog. Znana z reinterpretacji kuchni azjatyckiej. Twórczyni projektów wychodzących poza tradycyjne zadania restauracji, które oparła o zdobyte głównie za granicą doświadczenie i inspiracje. Swoje koncepty koncentrowała wokół idei bistronomie – szczerego kontaktu z odbiorcą, kreatywnej kuchni inspirowanej tradycyjnymi przepisami i produktem, ożywianej możliwościami, które oferuje nowoczesna gastronomia.
Wierzy w ewolucję i ma oko na Kopenhagę. Pierwsze kroki jako kucharz stawiała w Warszawie, następnie w Londynie. Doświadczenie zawodowe otarła między innymi u Toma Aikensa, Gordona Ramsaya, Juna Tanaki i hotelach Marriott w Wielkiej Brytanii. Jej kuchnia jest nieoczywista, skoncentrowana na detal, długie procesy i naturę przy zachowaniu czystości produktu i balansie smaku. Poza działalnością restauracji Luiza współuczestniczy w niezależnej grupie interdyscyplinarnej , badawczo-edukacyjnej Food Think Thank.

W 2015 roku otrzymała tytuł Kobiety Chef w regionie Małopolski i była nominowana do tytułu Kobiety Chef w Polsce przez żółty przewodnik Gault&Millou, Zdobyła również odznaczenie 2 czapek dla restauracji Ramen Girl of Yellow Dog w Krakowie od przewodnika Gault&Millou, tytuł najlepszej Azjatyckiej restauracji w plebiscycie Smaki Krakowa i wiele innych wyróżnień branży kulinarnej.