Kolacja degustacyjna we Florentin.

Florentin zaprasza na kolejna kolację, którą  przygotuje szef kuchni Abdel Dary. To kolejna odsłona zabawy w łączenie potraw i win. Sami będziecie mogli sprawdzić to, co zaproponuje szef. Może być zaskakująco, a na pewno będzie wiosennie.

w menu:
Burak / labneh / rukola / cebula / pini
Esterhazy Chardonnay Classic:
Aromaty: jabłko, pigwa, brzoskwinia, orzechy, odrobina kardamonu i anyżu.
W miarę lekkie wino o delikatnej kremowej fakturze. W smaku to, co w nosie. Świeże.

Łosoś / granat / groszek / wasabi
Esterhazy Pinot Noir Classic:
Aromaty: truskawka, wiśnia, czereśnia, delikatnie marcepan i słodkie przyprawy np. cynamon
Lekkie, czerwone wino o małej zawartości tanin. Delikatne i eleganckie.

Jagnięcina / czarny ryż / grzyby / groszek / por
Esterhazy Gruner Veltliner ‘Estoras’
Aromaty: cytrusy, orzechy, piały pieprz, orientalne przyprawy np. imbir, grejpfrut

Kokos / creme brûlée / mango / maliny / truskawki
Esterházy Classic Beerenauslese – wino słodkie
Aromaty: wiciokrzew, miód, morela, rodzynki

Degustacja we Florentin
Degustacja we Florentin

160 pln / osoba