Whisky we Florentin.

Florentin Warszawa oraz Whisky Live Warsaw  zaprószają na pierwsze z serii spotkań Rozmów przy Whisky. Jest to inicjatywa, ktora ma przybliżyć bogaty świat whisky single malt. W każdej butelce zawarty jest kawałek przepięknej historii i bogactwo aromatów z nią związanych. Organizatorzy chcą je z tej butelki uwolnić i przedstawić naszym gościom.  Spotkanie wzbogaci nowatorski sposób doskonalenia sztuki kulinarnej – Food Pairing. Szef kuchni zadba o to, aby potrawy zostały odpowiednio dobrane do degustowanej whisky. Cała opowieść rozpoczyna się w Irlandii – stamtąd też wyruszymy wraz z Teeling Whiskey Company.
Degustacja whiskey:
Teeling Single Grain Cabernet Sauvignon Cask,
Teeling Small Batch Rum Finish,
Teeling Single Malt (z pięciu beczek).

Podczas wydarzenia:
— Degustacja
— Prelekcja
— Food pairing

Florentin
Florentin


Spotkanie poprowadzą:
Jarek Buss (Whisky Live Warsaw, juror — World Whiskies Awards),
Wit Szychowski (szef kuchni restauracji Florentin, uczestnik Top Chef Polska).

Data: 4 marca 2017 r.
Godz: 20.00
Cena: 150 zł /os.

Warszawa,  ul. Smolna 40